Speciale Constructies - Toepassingen

VOORBEELDEN VAN TOEPASSINGEN.

OVERZICHT.

Trainings platform voor motorenbouw.

Omschrijving

Om instructie en klanttraining op grote motoren mogelijk te maken, heeft een bekende motorfabrikant een platform nodig. Het platform moet klanten in staat stellen een veilige plek te hebben om op de juiste hoogte te staan om geïnstrueerd te worden over alle functies van de motor.

Onze Oplossing

Een verhoogde maximale belasting tot 1.000 kg werd gekoppeld aan de eis om een onderconstructie te ontwerpen die zo min mogelijk schoren heeft. Op die manier kon ook vrije toegang tot het onderste deel van de motor worden gegarandeerd. Het platform heeft centraal geremde zwenkwielen met visuele weergave, een goed doordachte relingconstructie en uittrekelementen aan de binnenzijde voor optionele aanpassing aan het type van de motor. Verder zijn de zijelementen van het platform ook los te gebruiken.

Werkplatform voor assemblage diensten.

Omschrijving

Voor montagewerkzaamheden aan de zijkanten, de achterkant en het dak van campers heeft een caravanfabrikant een geschikt werkplatform nodig.

Onze Oplossing

De klant krijgt een werkplatform dat aan meerdere zijden in hoogte verstelbaar is en tegelijkertijd een optimale toegang mogelijk maakt voor montagewerkzaamheden aan de zijkanten, achterkant en dak van het voertuig. De hoogte wordt mechanisch versteld door middel van een zelfborgende tandheugelaandrijving, die wordt bediend met een handslinger. De lengte van het dwarse tussenelement van het werkplatform kan worden aangepast, zodat voertuigen van verschillende breedtes kunnen worden verwerkt. Bovendien is hij uitgerust met meerdere uittrekbare delen, waardoor het platform optimaal kan worden aangepast aan de vorm van de achterkant van het voertuig. Verdere extra functies zoals gereedschapsbakken, insteekbare railelementen, centraal geremde wielen, anti-slip vloeren, stootbeveiligingen en veiligheidsmarkeringen ronden de functies van het werkplatform af.

Mobiel werkplatform voor machine werkzaamheden.

Omschrijving

Om onderhouds- en servicewerkzaamheden aan een verticale slijpmachine uit te voeren, heeft een machinefabrikant een veilige en functionele toegang tot de elektronica in het bovenste deel van de machine nodig.

Onze Oplossing

We hebben aan de vraag voldaan om een mobiel werkplatform te creëren met een verlaagbare korf. Met behulp van een handbediende slinger op het platform kan de mand in het midden van de elektronica van de machine op de gewenste hoogte worden neergelaten. De mand is toegankelijk via een vergelijkbaar neerlaatbare ladder op het platform. De servicemedewerker kan het platform zelf betreden via een trap van 60 graden. Het werkplatform is aangepast aan de contouren van de machine en voorzien van afstandhouders op de contactpunten om schade aan de machine te voorkomen.

In hoogte-verstelbare mobiele platform.

Omschrijving

Een internationaal actieve industriële groep was op zoek naar een montageplatform voor de veilige en flexibele eindmontage van verschillende componenten op verschillende soorten mobiele steenbreekmachines.

Onze Oplossing

Voor de toepassing van het werkplatform op verschillende brekers hebben we een in hoogte verstelbaar verrijdbaar platform gecreëerd dat met een eenvoudig te bedienen handkruk kan worden aangepast aan de verschillende werkhoogtes. Grote met rubber beklede zwenkwielen maken het mogelijk om het platform gemakkelijk naar de machine te verplaatsen. Een reling aan drie zijden zorgt voor veilige werkomstandigheden op het platform, terwijl de stevige stalen draagconstructie zorgt voor meer stabiliteit en duurzaamheid.

Werkplatform voor luchtbouw.

Omschrijving

Om montagewerkzaamheden aan vliegtuigen op een veilige manier. Een wereldwijd actieve systeemleverancier van productie- en testinstallaties vroeg om verschillende werkplatforms voor toegang tot delen van een vliegtuig.

Onze Oplossing

De klant had verschillende werkplatforms nodig voor integratie in het fabricageproces van commerciële vliegtuigen in lijnproductie. Dit waren platforms om toegang te krijgen tot verschillende assemblagestations aan de buitenkant van het vliegtuig, bijvoorbeeld het landingsgestel, en montageplatforms met extra verlichtingsfunctie voor het interieurontwerp. De platforms zijn uitgerust met telescopische uittrekelementen zodat ze perfect kunnen worden aangepast aan de contouren van het betreffende vliegtuigonderdeel. Alle kanten van de platforms die naar het vliegtuig zijn gericht, zijn uitgerust met voorzieningen om botsingen te voorkomen om schade te voorkomen. Het hier getoonde werkplatform is gebruikt voor de montage van het neuswiel in vliegtuigen. Het platform is niet alleen de werkplek van de montagewerkers. Verder sluit de JIG (klem- en montageapparaat) stevig aan op het neuswiel en tilt deze bij bediening van een slinger op naar de positie waarin deze aan het landingsgestel kan worden bevestigd.

Vaste verticale ladders en loopbruggen.

Omschrijving

Voor het onderhoud moest de silotankinstallatie van een grote Franse brouwerij worden uitgerust met verschillende toegangswegen naar de daken van de silo's en met ongecompliceerde, veilige loopbruggen tussen de afzonderlijke silotorens.

Onze Oplossing

Voor de speciale eisen van de klant hebben we een speciaal op maat gemaakt systeem van vaste verticale ladders en loopbruggen die het mogelijk maken om gemakkelijk en veilig naar de silodaken te klimmen en naar alle fermentatiesilo's te lopen. Platforms rondom de mangaten van de silo's zorgen voor een bijzonder hoog gemak en veiligheid bij onderhoud. De statische omstandigheden en de mogelijke belasting van de daken zijn in afstemming met de opdrachtgevers van silo- en tanksystemen volledig in overweging genomen. De vaste ladders voldoen aan de Europese EN ISO 14122-4 en de Franse NF E85-016 normen.

Assemblage platform voor brandweerwagens.

Omschrijving

Voor de veilige montage van dak uitrusting op verschillende 'brandweerwagens' had een Italiaanse fabrikant van bedrijfsvoertuigen behoefte aan een in hoogte verstelbaar werkplatform.

Onze Oplossing

Om aan deze eisen tegemoet te komen, hebben we een vijfdelig montageplatform ontwikkeld waarbij elk element van het platform afzonderlijk in hoogte versteld kan worden en voor elke as centraal geremd kan worden door middel van een krukmechanisme. De afzonderlijke platformelementen kunnen met klemelementen met elkaar worden verbonden. Leuningen die kunnen zijn? exibel? tted zorgen voor een uitgebreide bescherming in alle mogelijke combinaties.

Werkplatform voor sub-assemblages en voor-assemblage.

Omschrijving

Een Europese vliegtuigfabrikant had verschillende werkplatforms nodig voor gebruik bij de voormontage van individuele subassemblages zoals romp, cockpit, vleugels, roeren en liften (staartmontage).

Onze Oplossing

Voor elke montage ontving de klant een werkplatform dat precies was geoptimaliseerd voor de betreffende werksituatie. De contouren van de platforms zijn exact aangepast aan de vliegtuigonderdelen om de veiligheid van de montagewerkers te vergroten door openingen tussen het platform en het onderdeel te voorkomen. Op sommige plaatsen is het platform bedekt met een houten vloer om het knielende werken comfortabeler te maken. Het hier afgebeelde werkplatform is ontwikkeld voor montagewerkzaamheden aan de cockpit van een vliegtuig.

Zesdelige assemblage platform voor trailers.

Omschrijving

Een Duitse fabrikant van vrachtwagens, carrosserieën en aanhangwagens had een geschikt werkplatform nodig voor montagewerkzaamheden aan zijn dakconstructies.

Onze Oplossing

We voldeden aan de eisen met een zesdelig werkplatform waarvan de afzonderlijke elementen afzonderlijk te gebruiken zijn en die het in combinatie mogelijk maken om volledig om de trailer te lopen. Door de nagenoeg veerkrachtvrije draagconstructie kan de klant ook zonder beperkingen en flexibel onder het platform werken. Dankzij een aangepaste platformconstructie kunnen de achterdeuren van de oplegger volledig geopend worden waardoor onbeperkte toegang tot de laadvloer mogelijk is. De verhoogde leuningen bieden de montagewerkers ook bij het werken op het dak van de trailer een normconforme veiligheid. Het in hoogte verstelbare stuk aan de achterzijde van de oplegger is ook ontworpen voor een lading van 4.500 kg om de hoogste veiligheid te bieden aan mensen, machines en materiale

Aanpasbaar assemblage platform.

Omschrijving

Voor werkzaamheden aan de zijkanten, voor- en achterkant van verschillende soorten voertuigen zoals bussen, railvoertuigen, recreatievoertuigen en bedrijfsvoertuigen zou een aanpasbaar platform worden ontwikkeld.

Onze Oplossing

Rekening houdend met de veranderende eisen in de productie of het onderhoud van voertuigen, hebben we een werkplatform ontworpen dat in hoogte, breedte en lengte kan worden aangepast. Op deze manier kan flexibel worden ingespeeld op veranderende afmetingen van verschillende voertuigtypes. De benodigde afmetingen kunnen eenvoudig vanaf het platform worden ingesteld.

Essaco B.V. Logo

Pampus 35

3251 ND STELLENDAM, NL

☎ 0031-(0)-187-481624

 

0187 481 624

 

✉ info@hymerladders.nl

BTW / VAT NL-854665729B01

KvK / CoC 62121596

Privacy en Cookieverklaring

 

Copyright © 2020 Essaco B.V. All rights reserved.