Verschillende materialen en stofsoorten


Werkkleding wordt vele uren per dag gedragen en moet comfortabel en beschermend zijn. Om dit te bereiken moeten verschillende stoffen gecombineerd worden om functionaliteit toe te voegen aan het ontwerp.

Sterke stoffen
Een mooi zacht paneel van de kleding is afgezet met een stevige stof om ervoor te zorgen dat de kleding op kritieke delen slijtvaster wordt. De meest voorkomende materialen die worden gebruikt om de kleding te versterken zijn; Cordura, Kevlar en FA. 

Gecoate weefsels
Onze winter outdoor kleding is gemaakt van zwaar polyester met een polyurethaan coating voor een winddichte en waterafstotende werking. De coating maakt het materiaal niet helemaal waterdicht zodat het blijft ademen waardoor u de hele dag warm en droog blijft. (Zie Jobman herfst/winter collectie hier)

Voeringen en tussenlagen
Om warm te blijven moet u zich wikkelen in warme lucht onder een wind-proof shell materiaal. Daarom zijn de middelste lagen gemaakt van lichte materialen die veel lucht doorlaten. Deze lucht wordt opgewarmd door de lichaamstemperatuur. Deze warme lucht wordt vervolgens opgesloten door de shell laag waardoor u warm blijft. Veel tussenlagen worden gemaakt van fleece, dons en pilevoering.

Op de huid
Het dragen van meerdere lagen houdt u droog en comfortabel warm gedurende de hele dag. De laag op uw huid moet ademend en vochttransporterend zijn. De volgende laag moet isoleren, om zo de warme lucht in de buurt van het lichaam te vangen. Wanneer de temperatuur daalt tot rond het vriespunt heeft u ondergoed van wil of polypropyleen nodig. En niet te vergeten een paar warme sokken en een wollen muts.

Katoen
Katoen is de meest voorkomende vezel; zacht, natuurlijk, comfortabel en gemakkelijk te wassen. Het heeft een hoog vocht absorberend vermogen waardoor het meer geschikt is om te gebruiken op posities waar minder transpiratie komt. Om dezelfde reden is katoen niet de beste keus in koud en vochtig weer.
Een van de eigenschappen van katoen is dat het vonken (van slijpen) kan weerstaan, hoewel het vlam vertragende kleding niet kan vervangen. (Voor laswerkzaamheden adviseren wij vlamwerende laskleding die is gecertificeerd volgens EN470-1 en EN531 A, B2, C1 normering.)
Voorgekrompen katoen is bijzonder slijtvast, ziet er goed uit en wordt comfortabeler na iedere wasbeurt.

Polyester/katoen
Katoen kan worden gemengd met polyester in verschillende combinaties en verhouding om diverse eigenschappen te verkrijgen. Blending haalt het beste uit beide werelden en voegt dit samen. In het geval van polyester en katoen combineert het de zachtheid van katoen en de slijtvastheid van polyester. Polyester/katoen mengsels zijn dan ook zeer comfortabel en slijtvast.
Polyester/katoen is een zorgeloos materiaal, perfect voor werkkleding, omdat het vaak gewassen kan worden zonder te krimpen of verkleuren.
Polyerster/katoen gemixte kleding behoudt zijn vorm en is zeer geschikt als profiel- of uniform kleding.

Katoen/polyamide
Katoen/polyamide is een combinatie tussen het comfort van katoen en de water- en vuilafstotende werking van polyamide. Dit materiaal is zeer geschikt om gedragen te worden in vuile omgevingen. Katoen/polyamide absorbeert vocht niet zo gemakkelijk en droogt veel sneller dan puur katoen. De stof is comfortabel om te dragen en kan een hoop verdragen met minimale slijtage en met een maximaal behoudt van het uiterlijk. Dit is een goede stof voor werkkleding wat gedragen wordt in uitdagende werkomgevingen.

Polyamide
Polyamide is een typische toevoeging om werkkleding meer slijtvast te maken. Polyamide kan veel verdragen op het gebied van scheuren en slijtage, maar is toch zacht en comfortabel. Kleding gemaakt van polyamide is zeer geschikt voor zowel binnen- als buitenwerk. Vuil en zweet zijn geen probleem aangezien de kleding gemakkelijk te wassen is en snel droogt.

Polyester
Veel van onze winterkleding en softshell jassen zijn gemaakt van polyester. Het is de meest voorkomende stof na katoen. Polyester kleding is comfortabel, blijft zacht en heeft een lage vochtabsorptie waardoor het snel droogt. De vezel heeft een uitstekende veerkracht en kan worden geweven en gebreid. Polyester is gemakkelijk te wassen, verkleurd niet en heeft een hoge slijtvastheid. Polyester kan niet te warm worden gestreken omdat het niet hittebestendig is.

Cavarly Twill
Deze bijzonder sterke dubbel gekeperde stof werd oorspronkelijk ontworpen voor militaire broeken. Het materiaal is elastisch en soepel. Cavalry twill is uitermate geschikt voor broeken en is ideaal voor situaties waarin een duurzame en flexibele stof is vereist. De stof is herkenbaar aan een kenmerkend patroon met diagonale strepen.

Core
Ringgesponnen polyester/katoen brengt het beste van twee werelden bij elkaar. De stof wordt rond gesponnen en bestaat uit een basisdraad van polyester met een laagje katoen. Polyester is uiterst duurzaam en katoen voelt prettig aan op de huid.

Cordura
Cordura is een sterke polyamide stof met een uitstekende slijtvastheid. Het wordt vaak gebruikt voor de versteviging en bescherming van knieën en andere slijtage gevoelige delen.

Quilt
Quilt is een gelaagd materiaal met polyester vulling genaaid tussen twee lagen van dunne, gladde stof. Het is lichtgewicht, zelfs wanneer het erg dik gemaakt is. Gewatteerde voeringen komen vaak voor in werkkleding, ideaal als u buiten moet werken bij lage temperaturen. Gewatteerde werkkleding is populair omdat het uw comfort niet beperkt.

Kevlar
Kevlar is een para-aramide vezel met zeer hoge scheur- en slijtvastheid.

Dry-tech
Dry-tech is een kunstmatig geproduceerde stof die absorberende eigenschappen heeft; het trekt vocht aan en duwt dit naar buiten, waar het verdampt in microscopische deeltjes. Dry-tech houdt u fris en droog gedurende de hele dag. Dry-tech zal niet vervagen of krimpen en strijken is niet nodig. Het kan dagelijks worden gewassen en droogt snel. Dry-tech is ontworpen om direct op de huid te dragen.

Pile lining
Pile is harig voeringmateriaal dat zeer geschikt is om in de winter te dragen. Polyester pile neemt geen vocht op en droogt snel. Het houdt ook veel lucht vast wat ervoor zorgt dat u warm blijft.

Fleece
Polyester fleece is een zeer populaire stof, u vindt het in truien, voeringen en aan boorden. Het strekt zich uit en voelt zacht aan. De zachte textuur houdt u warm door het vangen van lucht tussen de vezels. Fleece is ideaal bij lage temperaturen is en is een goede voering in windbestendige kleding.

Essaco B.V. Logo

Pampus 35

3251 ND STELLENDAM, NL

☎ 0031-(0)-187-481624

 

0187 481 624

 

✉ info@hymerladders.nl

BTW / VAT NL-854665729B01

KvK / CoC 62121596

Privacy en Cookieverklaring

 

Copyright © 2020 Essaco B.V. All rights reserved.