De geschiedenis achter de steiger.

Speciale constructies.

In de maand oktober staan bij ons speciale constructies en constructies op maat in de spotlight, dit zijn verschillende producten van tankwagenladders, kooiladders tot aan steigers. Nu hebben wij al eerder een speciale post toegewijd aan ladders, de oorsprong en gebruik, dus nu willen wij in het bijzonder kijken naar de steiger/steigerplatform.

Zo bieden wij steigers op maat aan voor allerlei werkzaamheden, van assemblage en reiniging tot reparaties en bedenk-het-zelf projecten zoals is af te leiden uit de bovenstaande afbeelding, maar de geschiedenis van de steiger gaat, net zoals die van de ladder, veel verder terug dan mensen vaak denken. Zo heeft de Lascaux grot putten in de muur die waarschijnlijk gebruikt werden als steunpunten voor een steiger om het mogelijk te maken het plafond van de grot te beschilderen, ook in Italie werd een kom gevonden (bekend als de Berlin Foundry Cup) met daarop een steiger achtig structuur.

Lascaux

In Azie werden steigers steeds vaker in gebruik genomen, deze waren vaak vervaardigd uit bamboe en worden vandaag de dag nog gebruikt vanwege het gebruiksgemak en prijs, zo is ook de Chinese Muur mogelijk gemaakt met bamboe steigers.

Bamboe steiger

Naar mate dat de wereld zich begon uit te breiden, en er meer behoefte was aan goedkope woonruimten om die mensen van een woning te voorzien, werden steigers steeds vaker in bruik genomen voor kleine en/of grote bouwprojecten om hoogbouw te realiseren. Tegenwoordig zijn steigers haast niet meer weg te denken, het gebruik is wijd en bijna iedereen heeft er weleens direct of indirect mee te maken gehad.

Heb jij ook een project waarbij, in tegenstelling tot de bamboe steiger, behoefte is aan stabiliteit, draagkracht en kwaliteit? Bekijk hier dan een aantal van onze mogelijkheden, of neem direct contact met ons op voor geavanceerd(ere) projecten.

Essaco B.V. Logo

Pampus 35

3251 ND STELLENDAM, NL

☎ 0031-(0)-187-481624

 

0187 481 624

 

✉ info@hymerladders.nl

BTW / VAT NL-854665729B01

KvK / CoC 62121596

Privacy en Cookieverklaring

 

Copyright © 2020 Essaco B.V. All rights reserved.